RAW BIO OŘÍŠKY + další superpotraviny.
Doporučuji pouze nejlepší kvalitu.
Raw strava, či syrová nebo živá strava je tepelně neupravená potrava (strava, která nebyla zahřívána nad teplotu 42 stupňů), a proto si zachovala jak plnou hodnotu enzymů, tak hodnotu nutriční. Zastánci raw stravy se živí syrovou rostlinnou stravou, ovocem, zeleninou, oříšky, semínky a pod. Raw strava nezatěžuje jednotlivé orgány a nenamáhá imunitní systém.
. Kešu BIO RAW z Větnamu
. Lískové ořechy BIO RAW z Turecka
. Kakaové boby BIO RAW
. Mandle BIO RAW ze Španělska
. Chlorella
Kešu BIO RAW z Větnamu:
Kešu ořechy rostou na až 12 m vysokých stromech jménem ledvinovník západní. Oříšek sám je zavěšený v tvrdém pouzdře na dužině, které se říká kešu jablko. Dostat semeno z tohoto plodu je velmi náročné. Obvyklý způsob je pomoci si pražením, ovšem tyto kešu ořechy jsou loupané za studena, čímž si uchovávají všechny výživné látky, které jsou v kešu obsažené. Loupání za studena je velice pracné a proto tyto kešu ořechy jsou dražšší o proti běžně nakupovaným.
Kešu ořechy BIO RAW jsou oblíbené u příznivců zdravé výživy pro svůj obsah blahodárných látek. Těmi nejvýraznějšími jsou hořčík, nenasycené mastné kyseliny, které snižují hladinu cholesterolu v krvi, další minerály (železo, zinek) a vitamíny A, B1 a E, jsou vyjímečné lahodné jemné chuti a máslové konzistence
Kešu ořechy BIO RAW jsou skvělé samotné, ale také se přidávají do různých jídel.
Lískové ořechy BIO RAW z Turecka:
Lískové ořechy jsou lehce nasládlé a plné hodnotných živin. Jsou loupané za studena a nejsou nijak jinak tepelně zpracované, tudíž si uchovávají komplexní a vyvážený poměr všech užitečných látek, jako jsou vitamíny skupiny B, vitamín E, hořčík, fosfor a další. Dodávají tělu potřebnou energii, jsou tedy velmi oblíbené např. u sportovců.
Kakaové boby BIO RAW:
Nepražená semena kakaovníku pravého (Theobroma cacao – v překladu „potrava bohů”).Kakaové boby jsou oslavovány Aztéky jako „potrava bohů“.
Kdo chce jít hlouběji: Kakao obsahuje mnoho různých minerálů a vitamínů. Je velkým zdrojem hořčíku a organické síry a také antioxidantů. Jeden z těch antioxidantů se jmenuje epicatechin a je to jeden z nejsilnějších antioxidantů. Kakaové máslo obsahuje pro tělo dobře vyváženou kombinaci nasycených a nenasycených mastných kyselin. Kakaové boby jsou povzbuzující a osvědčené antidepresívum.
Kakaové boby jsou bohaté především na hořčík, vitamin C a na antioxidanty. Všechny tyto látky ale získáte hlavně z nepražených bobů, pražené kakao jich obsahuje až 20x méně. Doporučený návod na přípravu: namočit do vody na 1 den a potom sníst. Jinak hrozí zničení zubů.
Doporučená firma (3.2023) na kakaové boby: Chocolate hill s.r.o.,Brno :
Trh kakaových bobů rozlišuje dvě základní kvalitativní kategorie kakaových bobů: Fine or Flavour (nejvyšší kvalita) a Bulk or Ordinary – nízké kvality, převážně z Pobřeží Slonoviny.
V naší čokoládové manufaktuře Chocolate Hill samozřejmě kakaové boby z kategorie Bulk or Ordinary nezpracováváme. A už vůbec ne boby, které by mohly být zatížené využíváním dětské práce.
Mýty o čokoládě díl 1 až 4 díl (výborné články):
https://www.chocolatehill.cz/kvalitni-cokolada
V pořadu Reportéři ČT na toto téma nedávno zveřejnili zajímavou reportáž pod názvem – Příliš hořká čokoláda (masivně využívána i dětská práce).Odkaz na reportář – https://www.ceskatelevize.cz/porady/1142743803-reporteri-ct/220452801240008/
Mandle BIO RAW ze Španělska:
Plod tento jest mandloně obecné (Amygdalus communis). Mandle mají dobré účinky na snižení cholesterolu, na stres, snižují riziko chorob srdce, pomáhají při duševní či fyzické únavě, při poruchách nervového systému a mnohé další. Mají mnoho vitamínů a minerálů.
Odrůda: Valencia.
Chlorella:
Chlorella obsahuje:
dvakrát více bílkovin než luštěniny, neuvěřitelných 54,10 mg betakarotenu, což je 10x více betakarotenu, než je obsaženo v dalším významném zdroji vitaminů – ve známé karotce. Skládá se až z 60 % z rostlinného proteinu, obsahuje mnoho vitamínů, minerálů, aminokyselin a hlavně chlorofyl. Je bohatá na hořčík, jenž je důležitý pro správnou činnost svalů a nervů, přispívá ke zdravým zubům a ke snížení míry únavy a vyčerpání. Je nejbohatší zdroj chlorofylu na naší planetě, dále obsahuje aminokyselinu tryptofan.
Je hlavní vymetač těžkých kovů z těla, např. rtuť z amalgámových blomb (časovaná bomba). Rtuť hromadící se v mozku přerušuje synapse.
Synapse je funkční kontakt mezi membránami dvou buněk, z nichž alespoň jedna je neuron. Funkcí synapse je přenos nervového vzruchu. Při větším poškození mozku např. rtuťí z amalganových blomb, dochází k závažným nemocem jako např. demence, která má mnoho podob, např. Alzheimerova choroba. Více na www.co-jist.cz – v souboru: PŘEHLED ZDROJŮ ZDRAVÉ STRAVY : VYMETÁNÍ TĚŽKÝCH KOVŮ Z TĚLA.
Doplněk stravy: 100% čistý produkt
Obsah v sáčku: 110g = 440 tablet, každá tableta váží 250mg.
Karob RAW (svatojánský chléb):
Karob pochází ze stromu, který roste hlavně na Středním východě, kde se pěstuje už nejméně 4000 let. Karob obsahuje 8 % bílkovin, velký díl přirozeného cukru (asi 46 %), vitamíny skupiny B, minerály (vápník, hořčík, draslík, a stopové prvky – železo, mangan, chrom, měď). Porovnáme-li jej s kakaem, má 3x vyšší obsah vápníku, o třetinu méně kalorií a 17x méně tuku.
Karob je bohatým zdrojem vlákniny pektinu, který pomáhá při trávení a vylučování a je užitečný pro zastavení průjmu, při zvedání žaludku a při zvracení. Obsahuje též lignin.
Oproti kakau neobsahuje karob žádný kofein a teobromin, což jsou stimulační látky. Karob nezpůsobuje alergie a protože neobsahuje téměř žádný tuk, má méně kalorií než kakao. Karob má výrazně nasládlou chuť, takže se nemusí, na rozdíl od kakaa, doslazovat a jeho vůně je často přirovnávána vůni datlí.
Složení:
karobový prášek tmavý (produkt kontrolovaného ekologického zemědělství)
Balení:
400 g
Upozornění:
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. Země původu Itálie.
Katalog panenských olejů (olejů lisovaných za studena) a na co se používají:
Můj mail: 108A@seznam.cz