RAW BIO OŘÍŠKY + další superpotraviny.

 

Doporučuji pouze nejlepší kvalitu.

 

Raw strava, či syrová nebo živá strava je tepelně neupravená potrava (strava, která nebyla zahřívána nad teplotu 42 stupňů), a proto si zachovala jak plnou hodnotu enzymů, tak hodnotu nutriční. Zastánci raw stravy se živí syrovou rostlinnou stravou, ovocem, zeleninou, oříšky, semínky a pod. Raw strava nezatěžuje jednotlivé orgány a nenamáhá imunitní systém.


. Kešu BIO RAW z Větnamu
. Lískové ořechy BIO RAW z Turecka
. Kakaové boby BIO RAW z Madagaskaru
. Kakaové boby BIO RAW z Peru
. Mandle BIO RAW ze Španělska
. Chlorella

 


Kešu BIO RAW z Větnamu:

kešu

Kešu ořechy rostou na až 12 m vysokých stromech jménem ledvinovník západní. Oříšek sám je zavěšený v tvrdém pouzdře na dužině, které se říká kešu jablko. Dostat semeno z tohoto plodu je velmi náročné. Obvyklý způsob je pomoci si pražením, ovšem tyto kešu ořechy jsou loupané za studena, čímž si uchovávají všechny výživné látky, které jsou v kešu obsažené. Loupání za studena je velice pracné a proto tyto kešu ořechy jsou dražšší o proti běžně nakupovaným.

Kešu ořechy BIO RAW jsou oblíbené u příznivců zdravé výživy pro svůj obsah blahodárných látek. Těmi nejvýraznějšími jsou hořčík, nenasycené mastné kyseliny, které snižují hladinu cholesterolu v krvi, další minerály (železo, zinek) a vitamíny A, B1 a E, jsou vyjímečné lahodné jemné chuti a máslové konzistence

Kešu ořechy BIO RAW jsou skvělé samotné, ale také se přidávají do různých jídel.


Lískové ořechy BIO RAW z Turecka:

lískové ořechy

Lískové ořechy jsou lehce nasládlé a plné hodnotných živin. Jsou loupané za studena a nejsou nijak jinak tepelně zpracované, tudíž si uchovávají komplexní a vyvážený poměr všech užitečných látek, jako jsou vitamíny skupiny B, vitamín E, hořčík, fosfor a další. Dodávají tělu potřebnou energii, jsou tedy velmi oblíbené např. u sportovců.


Kakaové boby BIO RAW z Madagaskaru:

Kakaové boby madagaskar nové

Nepražená semena kakaovníku pravého (Theobroma cacao – v překladu „potrava bohů”).Kakaové boby jsou oslavovány Aztéky jako „potrava bohů“. Kakaové boby z Madagaskaru patří do té nejvyšší sorty. Kakaové boby jsou vzácné aromatické odrůdy Criollo.

Kdo chce jít hlouběji: Kakao obsahuje mnoho různých minerálů a vitamínů. Je velkým zdrojem hořčíku a organické síry a také antioxidantů. Jeden z těch antioxidantů se jmenuje epicatechin a je to jeden z nejsilnějších antioxidantů. Kakaové máslo obsahuje pro tělo dobře vyváženou kombinaci nasycených a nenasycených mastných kyselin. Kakaové boby jsou povzbuzující a osvědčené antidepresívum.


Kakaové boby BIO RAW z Peru:

kakaové boby peru

Kakaové boby BIO RAW z Peru jsou také vynikajíci. Je to jiná odrůda než z Madagaskaru ale mají přibližně stejné složení, liší se pouze jiným množstvím minerálů a vitamínů než odrůda z Madagaskaru.

Kakaové boby jsou bohaté především na hořčík, vitamin C a na antioxidanty. Všechny tyto látky ale získáte hlavně z nepražených bobů, pražené kakao jich obsahuje až 20x méně.


Mandle BIO RAW ze Španělska:

Mandle


Plod tento jest mandloně obecné (Amygdalus communis). Mandle mají dobré účinky na snižení cholesterolu, na stres, snižují riziko chorob srdce, pomáhají při duševní či fyzické únavě, při poruchách nervového systému a mnohé další. Mají mnoho vitamínů a minerálů.


Odrůda: Valencia.


Chlorella:

DSCN1181


Chlorella obsahuje:
dvakrát více bílkovin než luštěniny, neuvěřitelných 54,10 mg betakarotenu, což je 10x více betakarotenu, než je obsaženo v dalším významném zdroji vitaminů – ve známé karotce. Skládá se až z 60 % z rostlinného proteinu, obsahuje mnoho vitamínů, minerálů, aminokyselin a hlavně chlorofyl. Je bohatá na hořčík, jenž je důležitý pro správnou činnost svalů a nervů, přispívá ke zdravým zubům a ke snížení míry únavy a vyčerpání. Je nejbohatší zdroj chlorofylu na naší planetě, dále obsahuje aminokyselinu tryptofan.


Je hlavní vymetač těžkých kovů z těla, např. rtuť z amalgámových blomb (časovaná bomba). Rtuť hromadící se v mozku přerušuje synapse.
Synapse je funkční kontakt mezi membránami dvou buněk, z nichž alespoň jedna je neuron. Funkcí synapse je přenos nervového vzruchu. Při větším poškození mozku např. rtuťí z amalganových blomb, dochází k závažným nemocem jako např. demence, která má mnoho podob, např. Alzheimerova choroba. Více na www.co-jist.cz – v souboru: PŘEHLED ZDROJŮ ZDRAVÉ STRAVY : VYMETÁNÍ TĚŽKÝCH KOVŮ Z TĚLA.


Doplněk stravy: 100% čistý produkt
Obsah v sáčku: 110g = 440 tablet, každá tableta váží 250mg.


Karob RAW (svatojánský chléb):

karob

Karob pochází ze stromu, který roste hlavně na Středním východě, kde se pěstuje už nejméně 4000 let. Karob obsahuje 8 % bílkovin, velký díl přirozeného cukru (asi 46 %), vitamíny skupiny B, minerály (vápník, hořčík, draslík, a stopové prvky – železo, mangan, chrom, měď). Porovnáme-li jej s kakaem, má 3x vyšší obsah vápníku, o třetinu méně kalorií a 17x méně tuku.
Karob je bohatým zdrojem vlákniny pektinu, který pomáhá při trávení a vylučování a je užitečný pro zastavení průjmu, při zvedání žaludku a při zvracení. Obsahuje též lignin.
Oproti kakau neobsahuje karob žádný kofein a teobromin, což jsou stimulační látky. Karob nezpůsobuje alergie a protože neobsahuje téměř žádný tuk, má méně kalorií než kakao. Karob má výrazně nasládlou chuť, takže se nemusí, na rozdíl od kakaa, doslazovat a jeho vůně je často přirovnávána vůni datlí.

Složení:
karobový prášek tmavý (produkt kontrolovaného ekologického zemědělství)
Balení:
400 g
Upozornění:
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. Země původu Itálie.


Katalog panenských olejů (olejů lisovaných za studena) a na co se používají:

OLEJE_TABULKA_2016_1_VYDANI__16_2_2016_WEBY_1948x1876

Můj mail: 108A@seznam.cz