Kvalitnější život

1.

Zdravá strava

Kešu oříšky BIO RAW

  • Definice „přírodní, bio nebo dokonce bio nepražené“ oříšky ještě neznamená, že nejsou tepelně zpracované. Pro rychlejší proces výroby a aby cena oříšku byla co nejlevnější se kešu oříšky ve skořápce buď vaří v oleji nebo žíhají v plameni tak, aby odpadla skořápka ještě před jejím prasknutím. Nicméně během tohoto zahřívacího procesu se výrazně snižuje kvalita kešu oříšků a jsou ničeny esenciální mastné kyseliny a enzymy.
  • Zpracování nezbytné pro skutečné BIO RAW (živé) kešu oříšky je ve srovnání s tradičním zpracováním pomalejší, ale vysoká kvalita a nepřekonatelná chuť a vůně jsou nepopiratelné.

Tento příklad s oříšky kešu platí všeobecně o potravinách – tepelně upravované potraviny = vznik potravin s méně živinami a větší podíl balasních látek, které více zatěžují organismus.