Úvodní stránka > > ODKAZY – důležité > > MARKUS ROTHKRANZ

MARKUS ROTHKRANZ

_vyr_675kniha-markus

2 KNIHY (www.ulozto.cz):

MARKUS ROTHKRANZ – živá strava – 20 let osobní zkušenosti:

a) MARKUS ROTHKRANZ – UZDRAV SE SÁM (ukázky z knihy):

  • PONECHTE VŠE JEDNODUCHÉ. Udělejte si život jednodušším za pomoci těchto základních věcí a naučte se znovu dýchat!
    Život nemusí být komplikovaný.
    Zdraví budete, když se vyvarujete všeho špatného.
    Zdraví nepřichází tak, že prostě jen přidáte nějakou zázračnou „věcičku“ do své životosprávy.
    Takhle to obvykle nefunguje.
    Nejdříve musíte přestat se vším, co je pro vás škodlivé a vyčistit nepořádek uvnitř.
    Potom do sebe dostanete výhradně dobré, vysoce výživné syrové živé jídlo bohaté na enzymy.
    K tomu přidáte hodně kyslíku, slunečního světla a čisté vody…
    a završíte to cvičením, láskyplnými myšlenkami a pozitivní energií.
  • NEVAŘTE JÍDLO.
    Toto prohlášení vám může od základu změnit život.
    Člověk je jediný tvor na zemi, který si vaří jídlo a zároveň jediný tvor, kterého postihuje rakovina, onemocnění srdce, cukrovka, roztroušená skleróza, leukémie, atd., atd.
    Jediná zvířata, která mají některou z těchto nemocí, jsou zvířata krmená člověkem, nebo která dojídají zbytky po lidech.
    Zahřátím jídla na více než 46°C zabíjíme enzymy.
    Enzymy zodpovídají za to, že všechny tělesné funkce pracují tak, jak mají.
    Enzymy jsou pro život nezbytné. Všimněte si, jak se po vařeném jídle cítíte unavení.
    (Lidé na syrové stravě to tak nemají.)
    Když někdo sní vařené jídlo, zvýší se mu počet bílých krvinek.
    Protože vaření pozměňuje chemickou strukturu jídla a tělo ho pak nerozpozná, vyšle tak na obranu imunitní látky, aby se mu bránili.
    Je to tak: naše tělo zápasí s jídlem, kterým se živíme.
    Z tohoto důvodu se cítíme tolik unavení…
    a navíc je potřeba HODNĚ energie na trávení jídla (takřka 2/3 naší energie jde na trávení).
    Nejdéle žijící lidé toho moc nesní. Tělo v podstatě nepotřebuje hodně jídla.
    Většina nemocných lidí jí přespříliš a stravují se doslova mrtvým odpadem bez života.
    Je smutné jak moc jsme se vzdálili přírodě.
    Strava bohatá na pokrmy z masa způsobuje tvrdnutí ledvin, protoţe tělo potřebuje hodně vápníku, aby zpracovalo vysoký podíl ţivočišných bílkovin (u rostlinných bílkovin to tak není).
    A tak si tělo bere chybějící vápník z kostí a způsobuje ledvinové kameny.
    Ledviny si totiž neumí poradit s takovým množstvím vápníku.
    Vegetariáni tento problém nemají.
    Je důležité vědět, že tělo vytváří bílkoviny z AMINOKYSELIN. Nemůže vzít živočišnou bílkovinu a jentak ji připojit k našim buňkám; tělo musí rozložit maso do kapalného stavu(což je SPOUSTA práce!), dále ještě více rozložit na základní molekuly aminokyselin…
    pak znovu sestavit proteinové vazby, které lze vyuţít pouze lidským organismem.
    Toto vše zabere spoustu energie a času a jako způsob získávání bílkovin je zcela neefektivní.
    K tomu si přidejte, že živočišné produkty (včetně mléčných výrobků) obsahují cholesterol a jsou plné hormonů, antibiotik a steroidů, navíc zvířata jsou krmena levným, nezdravým zvířecím krmivem.
    I kdyby byla zvířata chována organicky, jejich přírodní hormony nejsou pro potřeby člověka dobré.
    Kráva má hormony, po kterých roste rychle, aby vážila stovky kil.
    Pokud tuto krávu sníme, následkem jejích hormonů v NÁS rostou věci také rychle, jako např. rakovina.
    Živočišné produkty jsou plné cizích proteinů, které jsou v lidském těle zdrojem většiny onemocnění.
    Když k tomu přidáme člověku cizí hormony, které způsobují rychlý růst, máme z toho recept na katastrofu.
    Konzumace tělu neznámých, těžko stravitelných bílkovin a nekontrolovatelný příjem cukru, které živí patogeny, zapřičiňuje
    většinu chorob.
    Organické rostlinné bílkoviny neobsahují kyselinu močovou, která ucpává tepny, což je přesně to, co dělá maso.
    Ledviny člověka, který jí maso, musí pracovat 3x více než ledviny vegetariána.
    A mohl bych pokračovat dál a dál.
  • CHYBY, KTERÉ DĚLÁ MNOHO LIDÍ NA SYROVÉ STRAVĚ:
    - příliš mnoho SLADKÝCH jídel – jako čokoláda, “syrový” cheesecake, cookies, koláče,
    parfait.
    - příliš sladkého ovoce, nedostatek hořkých věcí
    - příliš sušených jídel – krekry, cereálie, chléb, kapustové chipsy, kandované ořechy.
    - nedostatek čištění (klystýry/výplachy) které pravidelně pomáhají detoxikaci (jedna
    z největších chyb)
    - nedostatek listové zeleniny (měly by tvořit polovinu stravy – druhým největším
    důvodem, proč vznikají problémy, je nedostatek zelených listů).
    - kořeny jsou hlavním zdrojem “zeleniny” – kořeny mají příliš mnoho cukru a škrobu,
    uberte!
    - nedostatečné kousání jídla (nestrávená celulóza, způsobuje plynatost, podvýživu).
    - nedostatek žaludeční kyseliny (z přehnaného mnoţství sladkého, nedostatku hořkého),
    z toho je pak plynnatost.
    - nedostatek pohybu – kardio cvičení a cvičení se zátěţí jsou nutné.
    - špatná kombinace pokrmu (ořechy s ovocem, atd.)
    - příliš mnoho ingrediencí v receptech – je nutné zůstat u jednoduchých věcí.
    - nenamočené ořechy a semena
    - přílišná konzumace ořechů (semínka jsou mnohem lepší).
    - jídlo před spaním (po setmění bychom měli přestat jíst).
    - agáve sirup (viz.“příliš mnoho sladkých jídel“)
    - konzumace stejných pokrmů stále dokola – malá rozmanitost
    (vede k nedostatkŧm ve výživě).
    - stres (příliš se strachujete) nebo jste v popření (hlava v oblacích, nejsme při zemi).
    - podvádění lidé podvádí víc, než si myslíte. Je to v pořádku do té doby, než se z toho stane
    tajná závislost.
    - nedostatek životně důležitých minerálů (mořská řasa, magnézium, zinek, atd.).
    - nechodíte spát dostatečně brzy (nejpozději kolem 22:00, nejlépe ve 21:00).
    - neodstraněné plomby se rtutí – hlavní zdroj toxických skládek pro vaše tělo při syrové
    detoxikaci.
    - podvádí víc, než si myslíš. Je to OK, dokud se to podvádění nestane tajným návykem.

b)MARKUS ROTHKRANZ – UZDRAV SVOJI TVÁŘ:

_vyr_679heal-your-face-kl-1